Druhý říjnový víkend v Zábřehu patří tradičnímu festivalu Jazz in Hall. V jeho 19. ročníku budou mít návštěvníci možnost zažít jedinečné jazzové hudební zážitky v prostorách zámeckého sklepení i tenisové haly. Festival se koná od pátku 13. října do soboty 14. října 2023. První večer, tj. v pátek 13. října, odstartuje od 19:30 ve sklepeních zábřežského zámku. Na programu budou vystoupení kapel Modrý cimbál, Evah & Band a Naoddbeat, slibující neokoukaný hudební zážitek. Vrcholem festivalu bude sobotní večer – 14. října, který se uskuteční v nezvyklém prostředí zábřežské tenisové haly. Od 19:30 se na pódiu představí Moravia Big Band, který doprovodí oblíbeného českého zpěváka Martina Chodúra. Tento večer bude rovněž patřit Luboši Soukup Quartetu. Hvězdou tohoto večera bude pop/funky kapela Monkey Business, jejíž vystoupení bude ozdobeno hlasem frontmana Matěje Rupperta a zpěvačky Terezy Černochové.

Vstupenky na sobotní večer jsou k dostání v předprodeji za 390 Kč, na místě budou k dispozici za 450 Kč. Pro páteční program je vstupné stanoveno na 190 Kč. Lístky na festival Jazz in Hall 2023 lze zakoupit v zábřežském Infocentru nebo online na oficiálních stránkách festivalu www.jazzinhall.cz.

Hudební festival Jazz ve městě se každoročně koná v Frýdku-Místku a přináší pestrou paletu jazzové hudby pro všechny milovníky tohoto žánru. Tato originální hudební událost spojuje výjimečné hudebníky a nabízí nezapomenutelný zážitek ve stylovém prostředí klubu Stolárna. Dvoudenní akce probíhá od pátku do soboty, vždy od 21:00 h. Dvoudenní vstupenky jsou k dostání v předprodeji za 550 Kč  a na místě za 700 Kč. Pro jednotlivý den je pak cena lístku v předprodeji za 350 Kč a na místě za 450 Kč. Mezi vystupujícími nebude chybět Martin Chodúr a Kateřina Pospíšilová & JazzBanda. Předprodejové lístky lze objednat na stránkách pořadatele  www.kulturafm.cz

Rozhovor s Martinem Chodúrem, který na letošním Jazzu ve městě vystoupí společně s Katka & JazzBanda